טקרולימוס: תרופה חדשה מעולה לטיפול באלרגיות בעין

על ידי | יול 28, 2014 | נושאים אחרונים, רפואת עיניים | תגובת אחת.

סיכום מאמר של ד"ר ניר ארדינסט ופרופ' סלומון אברהם – הטיפול באלרגיות של העין.
מסקנת החוקרים: תרופה חדשה מעולה לטיפול באלרגיות בעין ושמה טקרולימוס.
טקרולימוס היא תרופה מדכאת מערכת חיסון המשמשת בעיקר למניעת דחית איברים.

ע"פ ויקיפדיה: התרופה אושרה לראשונה על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי ב-1994 לשימוש במניעת דחיית שתל למושתלי כבד. השימוש הורחב בהדרגה וכיום היא מאושרת גם למושתלי כליות, מושתלי לב, מושתלי מעי, מושתלי לבלב, מושלתי ריאות, מושתלי מח עצם ועוד.

מאמר ומחקר חדש בנודע לטיפול אלרגיות של העין נערך בהדסה עין כרם. שם המאמר:
Topical immunomodulators in the management of allergic eye diseases.

המאמר התפרסם בכתב העת היוקרתי של אלרגיה Curr Opin Allergy Clin Immunol (מקדם השפעה של 4 לערך) ומסקנתו הסופית הייתה שטיפול בתרופה החדשה טרקולימוס הינו טיפול יעיל ביותר לאלרגיות בעין (אלרגיות אקולריות) בעיקר מסוג AKV ו VKC.

מסקנות המחקר (תרגום מתוך תקציר המאמר)
מחלות עיניים אלרגיות מהוות ספקטרום של מחלות, עם כל מצב מתאפיינות בimmunopathology מורכב.תנאים יותר קשים וכרוניים, כגון keratoconjunctivitis האביבי וkeratoconjunctivitis  דרמטיטיס, כרוכים בעיקר בתאים ואאוזינופילים, גם קשורים לתהליכים של תאי T. טיפול עם אנטיהיסטמינים או מייצבי תאי מאסט (תאי פיטום) הוא לעתים קרובות לא מספק, וטיפול תלוי בסטרואידים מקומיים. לסטרואידים תופעות לוואי משמעותיים עם שימוש לטווח ארוך, לכן הם נראים מתאימים יותר לטיפול לטווח קצר.
גם תרופות שקשורות למערכת החיסונית יכולים לשמש לטיפול כדי לעכב הפעלת תא T ולהראות תוצאות מעודדות בקרב חולים עם מחלות עיניים אלרגיות חמורות.
המחקר מציג תמונה קוהרנטית של הטיפול במחלות עיניים אלרגיות חמורות.

ממצאים:

תרופות המשפיעות על מערכת החיסונית מתאימים בדרך כלל לטיפול בדלקת לחמית אלרגית חמורה וממושכת.

מסקנות:

טיפול בטקרולימוס – tacrolimus הובילו לתוצאות טיפוליות מעולות בחולים עם אלרגיות חמורות בעיניים ואלרגיות אקולריות כרוניות.

למאמר (לבחור בחלון הימני)

Written by

Related Posts

בינה מלאכותית בשירות האופטומטריסט

דרור דקל, אופטומטריסט B.sc אופטיקנה קריית אונו פורסם באופטומטריק EYE עורך ראשי ד"ר ניר ארדינסט AI או בינה מלאכותית, היא מערכת מחשב מתקדמת המחקה יכולות קוגניטיביות של המוח האנושי, כגון למידה, חשיבה ותיקון עצמי. באמצעות שימוש באלגוריתמים רבי עוצמה וטכניקות למידת מכונה....

קראו עוד
כנס האופטומטריה השנתי 28.3.23

כנס האופטומטריה השנתי 28.3.23

הכנס השנתי באופטומטריה של מועצת האופטומטריסטים בישראל ותערוכת האופטיקה 2023 הינו מפגש אולטימטיבי של מקצוע האופטומטריה בישראל. השנה תוכנית הרצאות קלינית,מרתקת, מקיפה ויחודית אשר כוללת חידושים חיונייים לעוסקים בענף. מנהל ומארגן התוכנית ד"ר ניר ארדינסט האופטומטריה בחזית...

קראו עוד

מחקר על שתי טכניקות שונות לניתוח קטרקט 2022

לאחרונה התפרסם מחקר מדעי המשווה את הזמן והיעילות של שתי טכניקות שונות לניתוח קטרקט: ניתוח קטרקט בסיוע לייזר פמט-שנייה (FLACS) ו-phacoemulsification סטנדרטי (PCS). המחקר כלל 100 חולים שעברו ניתוח קטרקט, כאשר 66 קיבלו FLACS ו-34 קיבלו PCS. המחקר מצא ששלב הלייזר של FLACS...

קראו עוד

תגובת אחת.

  1. דליה פדידה

    ד"ר סלמון שלום רב. אני מעוניינת להשתמש בטיפות עיניים שמיובאות מיפן בשם ripasudil. איך אפשר לקדם נושא זה

    השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *